farewell to may

Toukokuu sujahti ohi vauhdilla. Tentit, kesän intensiivikurssin alkaminen, erilaiset juhlat ja niihin liittyvä valmistelu vaativat aikansa. Useasti olen miettinyt tänne kirjoittamista, mutta yhtä usein se on jäänyt. Neuleita ei ole valmistunut, neuletakki on edelleen lähes samassa vaiheessa kuin aiemminkin ja muut projektit eivät vain houkuttele.

May went by fast. Exams, summer university course, different celebrations and their preparations have taken their time. I’ve often thought of writing here and just as often abandoned that thought. I haven’t finished any knitting, the cardigan is still where I left it and other projects just don’t feel like it.

Sen sijaan olen jäänyt koukkuun ompelemiseen! Rakastan joululahjaksi saamaani konetta ja olenkin yrittänyt opetella sitä käyttämään. Ompelu on minulle melko uusi tuttavuus, koulussakin valitsin teknisen käsityön. Olen aloittanut helpoista projekteista ja yritän siirtyä sitä mukaa hankalampiin kun taitoja kertyy.

Instead of that I’ve gotten addicted to sewing! I love the sewing machine I got for christmas and I’ve tried to learn how to use it. Sewing is relatively new to me, I even chose woodworking in school. I’ve started with easy projects and try to move into more advanced ones as I get more experienced.

Hameeseen käytin lopun Marimekon Ananas-kankaasta, mitä ostin siskoni syntymäpäivälahjaan. Hame on tehty perus a-linjaisen hameen kaavalla.

The skirt is made of the rest of the fabric (Marimekko Ananas) I bought for my sister’s birthday present. The pattern is just a basic a-lined skirt.

Laukun kangas on aikoja sitten Eurokankaasta palana ostettua paksua verhoilukangasta, sisällä on roosa cuprovuori ja laukun reunaan neulasin satiininauhaa. Kaavoitin laukun itse.

The bag is of an old upholstery fabric I bought from Eurokangas a long time ago, lined with rose cupro fabric and decorated with a satin ribbon. I drew the pattern myself.

Ompelemisen lisäksi olen kunnon koti(avo)vaimon tapaan innostunut aikaisempaa enemmän leipomisesta ja ruoanlaitosta. Viime aikoina olemme ostaneet kaupasta leipääkin vain harvoin, sitä on sen verran helppo tehdä itsekin. Tapanani on aterian jälkeen tarjota myös aina pientä jälkiruokaa ja vain harvoin ostan jotakin valmiina.

In addition to sewing I, such as a good house(common-law)wife should, have taken a bigger interest in baking and cooking. Lately we’ve bought bread very rarely since it’s fairly easy to bake. I also have a habit of serving a little dessert after dinner and I rarely buy anything ready made.

Kaura-suklaakeksit tein Baking Bitesin ohjeella ja niistä tuli aivan ihania! Juuri tällaisia keksejä tehtiin ystäväni luona Yhdysvalloissa.

Oatmeal-chocolate chip cookie recipe was found at Baking Bites and they turned out great! These were just the type of cookies we made at my friend’s house in the US.

Prinsessakakun tein alunperin kaverini synttäripiknikkiä varten, mutta saimme syödä sen kahdestaan kun jouduimme perumaan piknikille menon. Vaikka marsipaanikuorrutus onkin hieman muhkuraisen näköinen, kakku oli hyvää vaikka itse sanonkin…

The Princess Cake was originally meant for my friend’s birthday picnic, but we got to eat it by ourselves because we had to cancel going there. Even though the marzipan looks a bit bumpy the cake was delicious even though I say so myself…

Tänään täytyisi vielä ehtiä pyöräyttää pizzataikina ja maustekakku ennen yliopistolle lähtöä, illalla voisinkin sitten katsoa hieman tilkkutäkkiprojektiani. Kuulemisiin!

Today I have to prepare a pizza dough and a spiced coffee cake before I go to the university, in the evening I might have time to check out my quilt project a little…

Tags: ,

Comments are closed.